Skip to content

MWM2 Research Community Workshop

March 4, 2013

MWM2LOGOAfgelopen dinsdag 26 februari vond onze tweede MWM2 Research Community Workshop plaats. In samenwerking met de deelnemers uit eerdere sessies hadden we het programma nog relevanter gemaakt! De groep was ditmaal ook kleiner, wat nog meer ruimte bood voor onderlinge discussie en interactie.

Tijdens een snelle en frisse introductie bleek een interessante diversiteit binnen de groep deelnemers: deelnemers waren afkomstig van onder meer DAS, De Persgroep en Het Concertgebouw.

Workshop

Verschillende branches, zelfde vraagstukken

Bij elke branche spelen specifieke uitdagingen een rol. Zo is het bij een juridische dienstverlener een uitdaging om klanten meer te betrekken en enthousiast te krijgen over contactmomenten. In de uitgeversbranche staan lezers vaak te springen om de dialoog aan te gaan en ligt de uitdaging voor een groot deel bij interne alignment. Deze en meer uitdagingen werden besproken en samen werd nagedacht over mogelijke oplossingen en aanpak.

Roadmap als startpunt

Gedurende de workshop werd een Research Community Roadmap uitgewerkt. Dit stappenplan diende als leidraad gedurende de workshop, waarin kennis en praktische aanpak steeds concreter werden. Elke deelnemer werkte vanuit de speerpunten binnen de eigen organisatie een plan van aanpak uit. Tussen de stappen door was er ruimte voor discussie en werden theorie en voorbeelden gepresenteerd. Dankzij deze aanpak en het stappenplan werden de plannen voor Research Communities concreter gemaakt.

workshop

Leerpunten

De belangrijkste leerpunten volgens de deelnemers:

“Maak het leuk en laagdrempelig voor de communityleden”.
Richt je community niet enkel in volgens de doelstellingen van de organisatie (informatie halen), maar denk ook vanuit de communityleden.

“Het creëren van communitygevoel is een belangijke succesfactor”.
Bedenk goed wat de communityleden bindt en speel hierop in, dit versterkt de betrokkenheid en deelname.

 “Luisteren is belangrijk en vult je kennis aan”.
Probeer niet enkel vragen te stellen, maar luister naar en observeer wat de communityleden willen vertellen.

Benieuwd geworden naar deze workshop en naar wat een Research Community voor uw organisatie kan betekenen? Laat hier een berichtje achter of mail naar j.vandijk@mwm2.nl

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s