Skip to content

The Next Co-creator (part 2)

September 16, 2011

The Next Co-creator, een event waar zo’n 30 professionals aan deelnamen die in de praktijk te maken hebben, of willen hebben, met cocreatie. De kaders van het programma lagen vast, maar de preciese invulling werd gecocreëerd door de deelnemers. In een inspirerende omgeving en met pro-actieve deelnemers kom je zo snel tot een open sfeer.  Persoonlijke inzichten en leermomenten worden gedeeld en in één middag ervaar je eigenhandig de voordelen en uitdagingen van cocreatie.

Cocreatie in het onderwijs

De vijfde versie van The Next Co-creator, die afgelopen vrijdag plaatsvond, had als thema ‘Cocreatie in het onderwijs’.  Voor mij was het de tweede keer dat ik aan dit event deelnam en ik was benieuwd naar wie ik deze keer allemaal zou ontmoeten en wat iedereen te vertellen had.

De interactieve presentaties werden verzorgd door Leon Mooijman (sr. product manager) en Tineke Pauw (webredacteur) van Kennisnet. Kennisnet is een expertisecentrum gericht op het effectief inzetten van ICT in het onderwijs. De cocreatie case die Kennisnet presenteerde was de website Kenny, een virtueel leer- en speelplatform bedoeld voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Voortbouwend op de inzichten van Kennisnet gingen we in vier groepen aan de slag met een co-creatie challenge. Deze challenge draaide om de vraag: hoe zouden jullie het concept voor Kenny in slechts 48 uur vormgeven met gebruik van cocreatie? Als groep was je vrij om invulling te geven aan de challenge en een plan van aanpak te verzinnen. Binnen 30 minuten moest er een conceptplan zijn dat aan Kennisnet en aan de andere groepen gepresenteerd werd. 

Benieuwd naar alle inzichten die ik deze dag heb opgedaan? Lees dan hier verder!

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: